Convenciment

ACTE I

El convenciment ésuna força essencial en la cultura castellera,una tradicióque ha mantingutviva la flama de lavalentia a Catalunyadurant segles. Els castells, aquelles colossals torres humanes, reclamen una increïble coordinació, força i esperit indomable per partdels seus intrèpids participants. En aquest ric context cultural, el convenciment emergeix com un element central que orquestra l'èpica de superar les metes.

ACTE II

Els castellers, aquellsque es lliuren amb coratge a la tascade construir castells, porten el convenciment arrelat al seucor.Noes redueix a la simple creença en la construcciód'una torre humana, sinó que representaun compromís inquebrantable amb la tradiciói la confiança en les seves pròpies habilitats i en la unió dels cors i les ànimesdel grup. El convenciment és la convicció profundament arrelada que poden alçar-se perdamuntde la gravetat i els reptes físics per aconseguir noves alcades.

ACTE III

Quan un col·lectiude castellers es reuneix per erigirun castell, es troba ambobstacles i desafiaments que poden posar a prova la seva convicció. És en aquests moments d'incertesa quan la veu interna del convenciment ressona amb més força, recordant-losque, sí, poden aconseguir-ho. És la flama que aviva el seu esperit i els impulsa a seguir endavant malgrat la tensió i el risc.

ACTE IV

A la cultura castellera, el convenciment també instiga als seus membres a aprendre de les seves falles i a perfeccionar-se constantment. Cada castell erigit ésuna lliçóen si mateix, i el convenciment els insta a persistir i esforçar-se per erigir castells encara més complexos i desafiadors.

ACTE V

El convenciment és la força que permet als castellers superar metes que semblen insuperables i erigir torres humanes que planten cara a la gravetat. Representa un compromís inquebrantable amb la tradició i la confiança en les habilitats individuals i col·lectives. A la cultura castellera, el convenciment és el motor que impulsa els seus valents participants, a aconseguir noves alcades, a tocar el cel amb la mà, i a mantenir viva aquesta meravellosa i èpica tradició.

Acte VI

I AL FINAL... TOT FLOREIX, TOT SURT.

Vídeo recollit per na Cristina López @crisabpam_fotografia a Instagram

Gràcies a les colles:

  • Al·lots de Llevant de Mallorca
  • Castellers de Vilafranca
  • Colla Vella de Xiquets de Valls
  • Colla Jove  de Xiquets de Valls
  • Minyons de Terrassa