Etapa acabada

C'est fini

I si, el que havia de ser un projecte que vàrem agafar amb molt d'ànims, entusiasme, amor i esforçant-mos cada setmana, ha acabat per part meva.
Em referesc a la colla castellera que vàrem iniciar a Tramuntana, intentant fugir de la toxicitat de la colla on ens trobàvem, però, la toxicitat va venir amb nosaltres.

Me'n vaig de la colla per principis, perquè si per alguna cosa em guii, es per principis, i després del viscut els darrers mesos, on hi ha hagut assajament, acusacions greus, i un intent que fracassàssim, tant des de defora de la colla, com des de dins, tir la tovallola.

De l'article https://revistacastells.cat/2023/03/cultures-toxiques-a-les-colles/ podem extreure el següent fragment:

Una cultura de colla tòxica és aquella que no és capaç de posar el respecte a les persones al centre de la colla. Una cultura tòxica és aquella on alguns hàbits i persones generen conflictes absurds, actuen de mala fe o distorsionen estúpidament el propòsit de la colla. Els castellers tòxics tendeixen a complicar-ho tot, són especialistes en atzucacs i en colonitzar el temps dels altres. Si el líder d'una colla és una persona tòxica, la situació esdevé crítica.

Desitjar el millor a la colla que vàrem iniciar, igual que a la colla que vàrem abandonar pel mateix, però no estic fet ni per dirigir, ni per haver de bregar amb conflictes absurds.